Agenda

Het Grote Big Data Congres

DeFabrique, Utrecht
245 ICT

Details evenement

04 februari 2014
10:00 uur
DeFabrique, Utrecht
Verkeersnet
071-5804941
395

Big Data gaat het verkeers- en vervoerbeleid veranderen. Want juist in deze sector worden enorme hoeveelheden data verzameld. Elke seconde registreren verkeersdetectoren in of langs de weg meldingen van voertuigen. Dat geldt ook voor het openbaar vervoer. Van seconde tot seconde wordt de positie van de bus doorgegeven, gekoppeld aan het tijdstip.
Maar daarbuiten is ook nog heel veel andere verkeersgerelateerde data beschikbaar. Bijvoorbeeld informatie over het weer, de bevolkingsopbouw of het vervoermiddelenbezit. Sinds kort zijn er nieuwe technische mogelijkheden om die enorme hoeveelheden data te doorgronden en hele nieuwe verbanden te leggen. Daarom zal Big Data een belangrijkste tool gaan vormen in het verkeers- en vervoerbeleid van de toekomst.