GeoEvent

CMedia BV
rgroothuis@cmedia.nl
gratis

GeoEvent belicht nieuwe markten voor digitaal kaartmateriaal

De gratis toegankelijke vakbeurs GeoEvent in de Expo te Houten is op 18 en 19 maart 2014 dé plek voor iedereen die is geïnteresseerd in Geografische Informatiesystemen (GIS) en digitaal kaartmateriaal.

Complete vakbeurs
Organisator Ruud Groothuis van CMedia, onder meer uitgever van de vaktijdschriften GIS-Magazine en CAD-Magazine, is enthousiast: “Wij presenteren een complete vakbeurs met een aansluitend inhoudelijk congresprogramma. Dit is een unicum in deze sector, waar vakbeurzen meestal worden ondersteund door één enkele leverancier. We zetten in op de groeiende belangstelling vanuit het bedrijfsleven. Het aantal aanmeldingen van bezoekers stroomt dan ook binnen.”

Beurs
Op de beurs komen de nieuwste technologische ontwikkelingen aan bod en er worden lezingen gegeven door verschillende visionairs uit alle vakgebieden die te maken hebben met geografische informatie. Dat betekent dat er niet alleen aandacht is voor sectoren die al sinds lange tijd werken met GIS, zoals de overheid en de civiele techniek, maar ook voor ‘nieuwe’ branches zoals de zorg, retail, hulpdiensten, het verzekeringswezen en de bouw.

Congresprogramma
Het aanpalende congresprogramma kent een brede focus. Keynote-speaker Henk Scholten, Professor aan de VU in Amsterdam en mede-oprichter van Geodan, laat zijn licht schijnen over de cruciale momenten waar geo-informatie het verschil kan maken, bijvoorbeeld bij calamiteiten. Ruud van Rossem van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu geeft de laatste updates met betrekking tot de Basisregistratie Grootschalige Topografie. Andere sprekers die reeds hun komst hebben bevestigd: Jan-Willem van Aalst (Imergis), Bas Altena (KU Leuven), Bart Beers (Cyclomedia), Jan Blaauboer (Bentley Systems), Marco Boogaard (Grontmij), Kirsten Culp en Albert van Kempen (Grontmij), Michel Grothe & Pieter Bresters (Geonovum en CBS), Joshua de Haseth (Provincie Flevoland, Visual Data Works), Heddo Klandermans (Hawar IT), Ernst Koperdraat (e-Versneller Geo/ KING Gemeenten), Bart de Lathouwer en Marcel Reuvers (OGC en Geonovum), Steven Puttemans (KU Leuven), Bert van Rest (Achmea), Marc Rietman en Ernst van Baar (Bentley Systems) en Henri Veldhuis (Grontmij). Verder treden er sprekers aan van ARCADIS, Heijmans en de Stichting Arbeidsmarkt Geo.

GeoEvent
Het GeoEvent zal op 18 en 19 maart 2014 worden gehouden in de Expo te Houten. De vakbeurs en het congres zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Parkeren is gratis en Expo Houten is goed te bereiken met openbaar vervoer.
De openingstijden van GeoEvent zijn van 09.30 uur tot 17.30 uur.

Expo Houten, Meidoornkade 24, 3992 AE, Houten.