Agenda

Masterclass extramuralisering ZZP's

RIGO Research en Advies, Amsterdam
102 Dienstverlening

Details evenement

08 april 2014
14:30 uur
RIGO Research en Advies, Amsterdam
RIGO Research en Advies
info@rigo.nl
020 - 5221111
125 euro excl. btw

Door de extramuralisering zullen meer zorgvragers zelfstandig blijven wonen met zorg aan huis. Wie zijn deze zorgvragers? Wat zijn hun beperkingen bij wonen en participeren? Hoe ziet het sociale netwerk eruit en wat kunt u van dit netwerk verwachten? RIGO praat u 8 april bij.

De extramuralisering van de zorgzwaartepakketten (ZZP’s) heeft gevolgen voor de woningmarkt. Er zullen meer mensen met uiteenlopende beperkingen in de wijk blijven of gaan wonen. Ook hebben zij gemiddeld zwaardere en complexere zorgvragen dan de mensen die nu zelfstandig wonen met zorg aan huis. Denk aan ouderen met lichamelijke problemen, ouderen met dementie, mensen met een lichte of matige verstandelijke beperking en mensen met psychiatrische problematiek. Begrip van de achterliggende problemen van de diverse typen zorgvragers is nodig om lokaal effectieve oplossingen te kunnen bieden.

RIGO organiseert een korte masterclass om u van de nodige kennis en informatie te voorzien. Na afloop weet u waarom iemand met een lichte verstandelijke beperking soms meer ondersteuning nodig heeft dan iemand met een matige verstandelijke beperking, of wat er nodig is om een dementerende oudere zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Kortom, u heeft meer zicht gekregen op wat er nodig is om de verschillende typen zorgvragers zelfstandig te kunnen laten wonen in de wijk.

De masterclass is bedoeld voor bestuurders en beleidsmedewerkers bij gemeenten en corporaties. Froukje van Rossum, senior onderzoeker/adviseur bij RIGO en werkzaam bij een zorginstelling, verzorgt de inhoud. De masterclass vindt plaats op dinsdag 8 april van 14.30 tot 17.00 bij RIGO (vlakbij Amsterdam Centraal). De kosten bedragen €125 (excl. btw).

U kunt zich aanmelden via info@rigo.nl. Wees er snel bij: het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.