Agenda

VSO-Congres

Apenheul, Amersfoort
125 Bestuurszaken, Dienstverlening

Details evenement

24 april 2014
09:15 uur
Apenheul, Amersfoort
Congres-en Studiecentrum VNG
cs@vng.nl
070-3738063
€ 185,00 (excl. Btw).

Apen zijn sociale dieren. Als de situatie verandert, zijn zij prima in staat om samen te werken en uit de nieuwe omstandigheden hun voordeel te halen. Een oerinstinct dat nodig is om te overleven! Wat kan jij als onderzoeker of statisticus leren van dit apengedrag? Ook onze wereld verandert razendsnel. Het is belangrijk dat jij met de lenigheid van een aap op deze rappe ontwikkeling kan inspelen.

Graag nodigen we je uit voor een dag vol ontmoeting in het domein van de apen. Het VSO-Congres staat in het teken van kennis maken èn kennismaken. Leer van de streken van de gorilla, de gedragingen van een doodskopsaapje maar vooral: van elkaar.

In de interactieve workshops staan veel actuele onderwerpen op het programma. Strategische en regionale samenwerking bijvoorbeeld. Maar ook open data, de 3 decentralisaties en trendanalyse: het komt allemaal aan bod. En wat let je om buiten, in de prachtige Apenheul, te onderzoeken hoe de chimpansees hun sociaal domein inrichten?