Dag van de Stadslandbouw

DeFabrique, Utrecht
B2B Productions

Dag van de Stadslandbouw 2014

Na twee eerdere edities in Almere (2012) en Rotterdam (2013), is de Dag van de Stadslandbouw uitgegroeid tot het toonaangevende vakevenement op het gebied van stadslandbouw en stadsgerichte landbouw in Nederland. Tijdens dit Nationale Platform gaan zo’n 400 deelnemers (stadsboeren, overheden, markt- en ketenpartijen, kennisinstellingen) in op de vraag hoe stadslandbouw kan inspelen op de behoeften van ondernemers, de stad en haar bewoners. De Dag van de Stadslandbouw omvat drie dagen: een congres op 15 mei, een excursiedag op 14 mei en een publieksdag op 17 mei.

Keynote sprekers Sharon Dijksma en Claus Meyer

Dit jaar zal staatssecretaris Sharon Dijksma tijdens het congres haar visie geven op de toekomst van stadslandbouw in Nederland. Claus Meyer, grondlegger New Nordic Cuisine en mede-oprichter restaurant Noma (Kopenhagen), zal in zijn presentatie o.a. ingaan op de effecten van een restaurant als NOMA op de relatie tussen voedsel en de stad. In 27 praktijk- en inspiratiesessies gaan zo’n 80 sprekers en moderatoren in op thema’s als:

• Wat zijn de gezondheids- en welzijnseffecten van buurtmoestuinen?
  • Hoe kan TEEB stad ook voor stadslandbouw worden ingezet?
  • Starterskit: help, een stadslandbouw project in mijn gemeente!
  • Gemeente Oss: versterking van stad-land relaties in de praktijk
  • Wat is de rol van de projectontwikkelaar bij stadslandbouw initiatieven?
  • Urban food policies: getting food on the urban agenda

Exclusieve bestuurdersconferentie

Voor bestuurders van gemeenten en provincies en de sectoren food, agri en stedelijke ontwikkeling, vindt er in de ochtend weer een speciale bestuurdersconferentie plaats. Bestuurders gaan hier dieper in op de vervolgstappen die nodig zijn om stadslandbouw tot meerwaarde te laten zijn voor Nederlandse steden.