Agenda

De kracht van het delen: Drupal binnen de overheid

Tweede Kamer, Binnenhof 1a, Den Haag
137 ICT

Details evenement

16 juni 2014
13:00 uur
Tweede Kamer, Binnenhof 1a, Den Haag
DrupalOverheid
gratis

DrupalOverheid & de Tweede Kamer presenteren: “De kracht van het delen”

Op 16 juni 2014 organiseert de Tweede Kamer in samenwerking met DrupalOverheid de conferentie “De kracht van het delen: Drupal binnen de overheid”. De conferentie heeft als thema het hergebruik van het open source content management systeem Drupal voor het ontwikkelen van websites voor de overheid.  Deze conferentie wordt geopend door Rijks-CIO Dion Kotteman, waarna sprekers van de (Rijks)overheid hun ervaringen komen delen.

De middag is bedoeld voor diverse functies binnen de (rijks)overheid: technische en functionele gebruikers van Drupal, ICT managers, communicatiemedewerkers en voor functionarissen die overwegen Drupal te gaan gebruiken binnen hun organisatie.

Aanleiding

DrupalOverheid is een netwerkorganisatie die zich inzet voor het versterken van het gebruik van Drupal binnen de overheid door kennisoverdracht en het stimuleren van samenwerking. DrupalOverheid wil inspireren, verbinden en informeren. De Tweede kamer gebruikt sinds enige tijd Drupal en wil met de organisatie van dit congres een positieve bijdrage leveren aan de Drupal community, met name binnen de overheid. 

Opzet conferentiemiddag

Datum: Maandag 16 juni
Tijdstip: 13.00 uur tot 17.30 uur (inloop vanaf 12:30)
Locatie: Binnenhof 1a (Koffiekamer, Rooksalon en Oude Zaal) Den Haag

Programma en sprekers
Het programma bestaat uit een aantal presentaties en lezingen:

Welkom door Peter branger, CIO Tweede Kamer
Opening door Rijks-CIO Dion Kotteman
Eerste ervaringen bij de keuze voor Drupal vanuit RIVM
Rijkshuisstijl-ontwikkelingen
Standaard Gemeente website
Ervaringen bij de Tweede kamer met Drupal
Digitaal Loket van het Openbaar Ministerie
Webrichtlijnen tool

De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

De specifieke tijdsindeling en planning volgen later

Aanmelden kan op http://www.drupaloverheid.nl/ConferentieAanmeldingen-16juni