Agenda

Masterclass extramuralisering ZZP's

RIGO, Amsterdam, Amsterdam
154 Dienstverlening

Details evenement

05 juni 2014
09:30 uur
RIGO, Amsterdam, Amsterdam
RIGO Research en Advies
info@rigo.nl
020 - 5221111
145 inclusief lunch (ex btw)

Door de extramuralisering zullen meer zorgvragers zelfstandig blijven wonen met zorg aan huis. Wie zijn deze zorgvragers? Wat zijn hun beperkingen bij wonen en participeren? Hoe ziet het sociale netwerk eruit en wat mag daarvan worden verwacht? RIGO praat u 5 juni bij.

De extramuralisering van de zorgzwaartepakketten (ZZP’s) heeft gevolgen voor de woningmarkt. Er zullen meer mensen met uiteenlopende beperkingen in de wijk blijven of gaan wonen. Ook hebben zij gemiddeld zwaardere en complexere zorgvragen dan de mensen die nu zelfstandig wonen met zorg aan huis. Het gaat om diverse typen zorgvragers, zoals mensen met een lichte of matige verstandelijke beperking, mensen met psychiatrische problematiek, ouderen met lichamelijke problemen of ouderen met dementie. Begrip van de achterliggende problematiek van de diverse typen zorgvragers is nodig om lokaal effectieve oplossingen te kunnen bedenken.

RIGO organiseert een masterclass om u van de nodige kennis en informatie te voorzien. Na afloop weet u waarom iemand met een lichte verstandelijke beperking soms meer ondersteuning nodig heeft dan iemand met een matige verstandelijke beperking, of wat er nodig is om een dementerende oudere zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Kortom, u heeft meer zicht gekregen op wat er nodig is om de verschillende typen zorgvragers zelfstandig te kunnen laten wonen in de wijk.

De masterclass is bedoeld voor bestuurders en beleidsmedewerkers bij gemeenten en corporaties. Froukje van Rossum, senior onderzoeker/adviseur bij RIGO en werkzaam bij een zorginstelling, verzorgt de inhoud. De masterclass vindt plaats op donderdag 5 juni 2014 van 9.30 tot 13.00 - inclusief lunch - bij RIGO (vlakbij Amsterdam Centraal). De kosten bedragen €145 (excl. btw).

U kunt zich aanmelden via info@rigo.nl.

Een masterclass op locatie? In-company of een bijeenkomst voor u en uw samenwerkingspartners? Neem contact met ons op!