Agenda

Eerste landelijke congres 'De social enterprise als businesspartner van de gemeente'

De Eenhoorn , Amersfoort
132 Bestuurszaken, Dienstverlening, Sociaal

Details evenement

04 september 2014
De Eenhoorn , Amersfoort
Social Enterprise NL
€ 240,- (inclusief btw)

Op 4 september organiseert Social Enterprise NL het eerste landelijke congres "De social enterprise als businesspartner van de gemeente". Dit zal plaatsvinden in de Eenhoorn in Amersfoort.

Door het land zijn vele goeie voorbeelden te vinden van succesvolle samenwerking tussen gemeenten en social enterprises. Ze kunnen een sterke bondgenoot van elkaar kunnen worden bij het oplossen van maatschappelijke opgaven. Zeker nu gemeenten in de komende jaren te maken krijgen met minder middelen en meer verantwoordelijkheden. Maar hoe breng je een goede samenwerking tot stand? Waar liggen de kansen? Wat voor partnerschappen zijn denkbaar? Wat werk in de praktijk? Wat kunnen we leren van de koplopers? Deze thema’s zullen gedurende de dag behandeld worden.

Het programma bestaat onder andere uit keynotes van Willemijn Verloop (Social Enterprise NL), Jan Jonker (Radboud Universiteit Nijmegen), Nick Temple (Social Enterprise UK) en Albert Jan Kruiter (Instituut voor Publieke Waarden). De workshops gaan over inhoudelijke en procesthema's waaronder arbeidsparticipatie, zorg, buurtbedrijven, milieu, aanbesteding, financiering, beleidscoherentie en communicatie. In alle workshops staan praktijkvoorbeelden centraal en wordt zowel de kant van de sociaal ondernemer als van de gemeente belicht.

Bekijk hier het hele programma en meld u aan!