Nibud bijeenkomst Startpunt Geldzaken: Preventie Financiële Problemen

Utrecht, Sociale Verzekerings Bank
Nibud
bschuurmans@nibud.nl

Hierbij nodig ik u, mede namens Nibud-directeur Gerjoke Wilmink, uit voor een werkbijeenkomst van het Startpunt Geldzaken.

Datum:    woensdag 24 september 2014
Tijd:        13.30 ontvangst - 16.30 afsluiting met hapje en drankje
Plaats:     Kantoor SVB in Utrecht, Graadt van Roggenweg 400, 3531 AH Utrecht

Startpunt Geldzaken

Startpunt Geldzaken is een initiatief van Nibud, Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de stichting Financial Planning Standards Board Nederland (FPSB NL).
Het Startpunt ontwikkelt geldplannen voor huishoudens in verschillende samenstelling, inkomensgroepen en omstandigheden, om eenvoudiger met hun geldvragen aan de slag te gaan en problemen aan te pakken. Geldplannen zijn een effectief hulpmiddel in de preventie van problematische schulden.

Noodzaak
Gemeenten zoeken naar mogelijkheden om het aantal inwoners met financiële problemen en de kosten voor schuldhulpverlening te beperken.

Lancering eerste geldplan ‘Beter rondkomen’

Tijdens deze werkbijeenkomst lanceren we het eerste geldplan ‘Beter rondkomen’.

De geldplannen worden online beschikbaar gesteld, ondersteund door een telefonische hulpdienst.

Het eerste geldplan is mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Rotterdam en PostNL.

Startpunt Geldzaken voor uw gemeente

Tijdens de werkbijeenkomst kunt u kennis nemen van de mogelijkheden van het Startpunt Geldzaken voor uw gemeente. Het aantal geldplannen zal worden uitgebreid en breed beschikbaar komen, via de sites van gemeenten en bedrijven. Daartoe is een laagdrempelig abonnement beschikbaar.

Aanmelding
U kunt zich aanmelden voor de werkbijeenkomst door een e-mail te sturen aan startpuntgeldzaken@nibud.nl onder vermelding van uw naam, functie, organisatie, telefoon en e-mailadres. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van inschrijving via de mail. Aan uw deelname zijn geen kosten verbonden