Agenda

Aanpak Radicalisering & Jihadisme

De Doelen, Rotterdam
194 Bestuurszaken, Handhaving, Dienstverlening, Ruimte & Milieu, Sociaal

Details evenement

08 oktober 2015
09:30 uur
De Doelen, Rotterdam
Reed Business Events
061-0901864
349

Wat is uw rol bij het signaleren en voorkomen van jihadisme? Tijdens dit seminar op 8 oktober 2015 in de Doelen Rotterdam bespreken we de verantwoording voor de aanpak van radicalisering en het nemen van maatregelen tegen jihadisme.

Lag de signalering voorheen vooral bij de rijksoverheid (justitie, AIVD en rijksveiligheid), meer en meer verschuift dit naar de gemeenten, wijkteams en eerstelijns professionals. Dit vraagt van u als organisatie een goed beleid om vroegtijdig vormen van radicalisering te kunnen vermijden, signaleren en in de wijken te ondervangen. Heeft u de juiste competenties in huis om dit probleem aan te pakken? En hoe zorgt u er voor dat kennis wordt gedeeld met uw samenwerkingspartners? Tijdens het seminar brengen interessante sprekers gefundeerde achtergronden, mogelijke manieren van aanpak, succesfactoren en mini-masterclasses met interactie en praktijkcases. 

Informatie over de sprekers en het programma vindt u op de website van het congres. 
 

 

 

 

 

  

Interactieve sessies
Tijdens interactieve en praktische sessies, toegespitst op uw werkgebied, krijgt u tips over hoe u radicalisering zo vroeg mogelijk kunt herkennen en hoe groepsprocessen te managen zijn. In rollenspellen, die vaak draaien om geanonimiseerde casussen, stellen experts vragen als: Wat is hier aan de hand? Wanneer en bij wie trek je aan de bel? En wat zijn de vervolgstappen in beleid, kennis delen en preventie?                                                                                                                                          
  
 

Radicalisering is namelijk meer dan alleen een veiligheidsthema: de vroege stadia hangen nauw samen met ontwikkelingen in het sociaal domein. Daarom zijn diverse overheidscommissies betrokken bij de besluitvorming zoals bestuur & veiligheid, gezondheid & welzijn, werk & inkomen en bijvoorbeeld asiel & integratie. Tijdens dit seminar vertalen we actuele inzichten naar de praktijk!