Agenda

Dag van de Integriteit 2015: De Ongemakkelijke Realiteit

Rijtuigenloods, Amersfoort
225 Bestuurszaken

Details evenement

24 november 2015
10:00 uur
Rijtuigenloods, Amersfoort
Bureau Integriteitsbevordering Openbare Sector
congresbureau@caop.nl
070- 376 58 18
€ 195
Dag vol ongemak, met o.a. Joris Luyendijk, Paul van Tongeren, Leo Huberts, Mark van Vugt en Marijn Zweegers
 
De toon van het publieke debat is scherper dan ooit. Publieke bestuurders en organisaties zijn alsmaar kwetsbaarder. De overheid werkt aan integriteit, maar kennelijk is het niet voldoende. Over die ongemakkelijke realiteit gaat alweer de zevende ‘Dag van de Integriteit’ van het Bureau Integriteitsbevordering Openbare Sector (BIOS) uit Den Haag. Iedereen die werkt aan integriteit in het publieke domein is van harte welkom. De interesse voor dit jaarlijkse congres groeit sterk. De ‘Dag’ biedt inhoud, discussie en is een ideale ontmoetingsplek voor vakgenoten. 

Sprekers, panels en talkshow
De ‘Dag van de Integriteit’ gaat in op de problemen van integriteitsbeleid. Waar schuurt het? Wat werkt, en wat werkt niet? Het wordt een kritische en prikkelende dag, met constructieve inzichten om volgende stappen te kunnen zetten.

Het afwisselende programma kent tal van interessante sprekers. Marijn Zweegers (hoofd BIOS) opent met ‘ De ongemakkelijke realiteit’. Leo Huberts (VU) gaat in op de ‘Pijnpunten van integriteit en integriteitsbeleid’. Joris Luyendijk praat over ‘Moraliteit in een amorele wereld’. Hans Groot, Leonie Heres, Dick de Cloe, Pieter Tops en Willeke Slingerland zitten in de talkshow ‘Bestuurders doen het nooit goed’. En o.a. Claire Zalm en Nynke Uilkema doen mee aan het panel ‘Van papier naar praktijk’. Bekijk het hele programma want de ‘Dag’ kent veel meer sprekers en onderwerpen.

BIOS is onderdeel van het CAOP.