Seminar Ladder Duurzame Verstedelijking

Jaarbeurs Utrecht MeetUp, Utrecht
186 Bestuurszaken, Handhaving, Dienstverlening, ICT, Ruimte & Milieu, Sociaal, Loopbaan

Details evenement

15 december 2015
Jaarbeurs Utrecht MeetUp, Utrecht
Reed Business Events & Platform31
De laatste update voor verantwoord Ladder-gebruik en de juiste toepassing!

De Ladder voor duurzame verstedelijking, elke gemeente en provincie heeft er mee te maken bij het opstellen van bestemmingsplannen en bij ruimtelijk beleid. De Ladder is gemaakt om verantwoord ruimtegebruik in stedelijke omgevingen te bevorderen, maar tegenwoordig wordt de Ladder ook gebruikt om plannen tegen te houden of beleidsmakers in de weg te zitten. Hoe zet u de Ladder het beste in?

Het is van groot belang dat actuele kennis en regels bekend zijn. Tijdens dit seminar gaan we in op jurisprudentie en krijgt u tips voor de juiste toepassing van de Ladder. Vanuit het Ministerie van Infrastructuur en Milieu hoort u wat de wijzigingen vanaf 2016 worden en zijn er voorbeelden van juist en onjuist gebruik. Wat hebben beleidsmakers, juristen en wetgevers afgelopen jaren geleerd van het werken met regels van de Ladder? En wat gaan deze lessen betekenen voor de nieuwe versie en de overgang naar de Omgevingswet? Hoe zet u de Ladder beter in uw beleid?

Een complete kennisdag met topsprekers, Ladder-deskundigen en een gratis Ladder Helpdesk! Dit seminar is inclusief het nieuwe supplement “Op Dezelfde Leest" versie 12-2015 van Platform31 ter waarde van 199 euro*

Tijdens deze kennisdag informeren wij u over:

* Toekomstige wijzigingen in de Ladder Duurzame Verstedelijking
* Hoe zet u de Ladder in voor wonen, kantoren, winkels en bedrijventerreinen?
* Wat doet u in de regio? De Ladder moet u immers regionaal aflopen!
* In welke situaties past u de ladder juist toe: tips van experts en juristen
* De nieuwste jurisprudentie en actuele inzichten uit de praktijk (inclusief supplement Platform31)
* De kansen die de toepassing biedt voor stedelijke ontwikkeling en ruimtelijke ordening
* Juridische valkuilen en een voorbeschouwing op de invoering in de omgevingswet
* Nog veel meer tips en tools voor een degelijke onderbouwing en toepassing van de Ladder

Kortom, praktische en concrete aanbevelingen en inspiratie om de Ladder Duurzame Verstedelijking op de beste wijze in te zetten met veel voorbeelden van Gemeenten.