Agenda

Seminar 'Het gezonde plezier'

Sport- en Evenementencentrum De Heuf, Panningen
203 Bestuurszaken

Details evenement

05 maart 2015
10:15 uur
Sport- en Evenementencentrum De Heuf, Panningen
Sport-Company
info@sport-company.nl
077-707 4110
€150,- (excl BTW)

 

 

Seminar 'Het gezonde plezier': voor de toekomst van onze jeugd!

 

De jeugd bewust maken van een gezonde leefstijl is momenteel een 'hot item'. En niet voor niets: de cijfers laten zien dat in het eet- en beweegpatroon van jongeren nog veel winst kan worden behaald. Om daadwerkelijk een gedragsverandering te kunnen realiseren, moeten praktijk en (overheids)beleid beter op elkaar worden afgestemd. Voor Sport-Company reden om kennis en initiatieven te bundelen. Daarom vindt op 5 maart het seminar 'Het gezonde plezier' plaats, met spraakmakende sprekers en activiteiten.

 

Ons land kent enorm veel organisaties en initiatieven gericht op een gezonde leefstijl voor de jeugd. De kennis en praktische ervaring die hierbij worden opgedaan, kunnen echter pas optimaal worden benut wanneer deze worden gebundeld. Ook moet de kennis uit de praktijk worden vertaald naar het (overheids)beleid: alleen op deze manier kan daadwerkelijk een gedragsverandering worden gerealiseerd. Sport-Company wil de verbindende schakel zijn tussen de vele actieve organisaties en initiatieven op dit vlak, en tussen praktijk en beleid. Daarom vindt op donderdag 5 maart het seminar 'Het gezonde plezier', plaats in Sport- en evenementencentrum De Heuf in Panningen.

 

Tijdens het seminar geven vele interessante sprekers acte de présence, ook zijn tal van initiatieven vertegenwoordigd, die zich bezighouden met jeugd en gezondheid. 'Het gezonde plezier' is in eerste instantie bedoeld voor professionals die in hun werk te maken hebben met jeugd in relatie tot voeding, bewegen en/of gedrag (denk aan medewerkers van overheid, GGD'S, woningcorporaties, zorgverzekeraars en sportcentra en aan diëtisten). Maar ook anderen die belangstelling hebben voor of zich aangetrokken voelen tot deze thema's, zijn van harte welkom.

 

Wat kunt u verwachten?

 

Het seminar kent dezelfde opbouw als een sportwedstrijd en er is dus tijd voor actie, maar ook voor ontspanning.

 

Warming-up
Ontvangst door Maurice Graef, eigenaar Sport-Company en initiatiefnemer KERNgezond.

 

Eerste helft
Geanimeerde sprekers - olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden, gedragswetenschapper Roel Hermans en Bariatrisch chirurg Dr. Simon W. Nienhuijs - praten u bijover initiatieven en ontwikkelingen met betrekking tot gezond gedrag, gezond bewegen en gezonde voeding.

 

Rust
Een gezonde en sportieve lunch.

 

Tweede helft
Dit onderdeel van het programma bestaat uit workshops; op deze manier wordt de theorie van de eerste helft verbonden met de praktijk. U wordt fysiek meegenomen naar de belevingswereld van de jeugd, waarbij de thema's gezond gedrag, gezond bewegen en gezonde voeding wederom de rode draad vormen.

 

Verlenging
Tv-presentator Wilfred Genee geeft een presentatie over zijn ideologie, 'vullen of voeden'.

 

Cooling-down
Na inspanning mag een cooling-down natuurlijk niet ontbreken; deze staat in het teken van een gezond hapje en drankje. Tevens ontvangen alle deelnemers het naslagwerk van 'Het gezonde plezier', met 'tactieken' en informatie van de sprekers. En als dank voor hun bijdrage ontvangen zij ook het boek 'Vullen of voeden' van Wilfred Genee.

 

Zorg dat u erbij bent!

 

Wilt u dit unieke seminar niet missen? Ga dan naar www.hetgezondeplezier.nl en meld u snel aan. Voor vragen of aanvullende informatie kunt u terecht bij Sport-Company, tel. 077-7074110 of info@sport-company.nl.