Agenda

Verrijk je kennis op slotbijeenkomst ‘Functiecreatie bij gemeenten en provincies’

Kasteel Wijchen , Wijchen
118 Sociaal

Details evenement

16 april 2015
Kasteel Wijchen , Wijchen
SBCM
Congresbureau@caop.nl
geen kosten
Hoe kunnen gemeenten en provincies duurzame functies creëren voor medewerkers met een arbeidsbeperking? Hoe verkrijgen zij draagvlak en wat is de rol van leidinggevenden? Wat doet de quickscan? Op de slotbijeenkomsten van de pilots Functiecreatie bij diverse provincies, gemeenten en SW-bedrijven zal blijken dat het scheppen van extra banen goed mogelijk is. Ontdek het allemaal zelf en voorkom dat u het wiel opnieuw gaat uitvinden! U kunt kiezen uit twee data: 16 en 23 april. Gevoed door diverse sprekers, workshops, theater en collega’s wordt u in staat gesteld om de methode Functiecreatie succesvol toe te passen. Hans Spigt, half februari gestart als aanjager voor de uitvoering van de banenafspraak overheidssector, is spreker!

Extra banen
Ook gemeenten en provincies hebben de opdracht om extra banen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is geregeld in het Sociaal Akkoord van 2013. Daarom zijn SBCM,  A+O fonds Gemeenten en het Interprovinciaal Overleg (IPO)de pilots Functiecreatie gestart. Drie koppels van SW-bedrijven en gemeenten én twee koppels van SW-bedrijven en provincies hebben geëxperimenteerd met het creëren van nieuwe functies en het plaatsen van medewerkers.

Programma
De middagbijeenkomst begint met een spreker van een provincie of van een gemeente. Daarna volgen er twee ronden met workshops en een theatervoorstelling door werknemers van SW-bedrijf Wedeo. Deelnrmers kiezen vooraf 2 workshops.

Voor wie?
De bijeenkomst is voor iedereen bij gemeenten, provincies en in de SW die meer wil weten over de mogelijkheden van functiecreatie bij een gemeente of provincie zoals personeelsfunctionarissen, managers, leden OR en MR, jobcoaches en jobcreators, vakbondsbestuurders en consulenten.