Leren van vastgoeddrama's

27 mei 2015
De Rooie Cent, Hooglandseweg Zuid 34 te Amersfoort
Bouwstenen voor Sociaal
Toegang gratis, wel graag aanmelden
Tot twee keer toe begon de gemeente Amersfoort aan een kunsthal zonder voldoende zicht op de gevolgen van die beslissing, bleek uit het boek 'Twee keer valse start' van journalist Miro Lucassen. Wat kunnen we leren uit dergelijke projecten?

Inzoomen op de case
Op woensdag 27 mei 2015 nemen twee betrokken deskundigen de zaak en de positie van bestuurders in het maatschappelijk veld onder de loep.

- Wat was onvermijdelijk?
- Welke menselijke vergissingen dient een ervaren bestuurder te vermijden?
- Hoe kunnen professionals en direct betrokkenen de balans bewaken tussen enthousiasme en realiteitszin?
- Is de Amersfoortse gang van zaken een lokaal incident of spelen er overal en in allerlei sectoren soortgelijke kwesties?

Voor wie
De bijeenkomst is bedoeld voor bij vastgoed betrokken bestuurders en professionals in het maatschappelijk werkveld (gemeenten, onderwijs, zorg, sport, cultuur) en ieder ander die op constructieve wijze wil meedenken en meeleren van ervaringen uit het verleden.

Aftrap door Amersfoortse wethouder en auteur
De aftrap wordt gegeven door Pim van den Berg, wethouder cultuur, economie en vastgoed in Amersfoort. De gemeente Amersfoort heeft met subsidie dit eerste boek van de Stichting Regionaal Spitwerk mede mogelijk gemaakt.

Vervolgens zal auteur Miro Lucassen kort ingaan op zijn boek; het onderzoek en de lessen die volgens hem uit dit dossier zijn te trekken.

In het panel
Aansluitend volgt een paneldiscussie vanuit diverse invalshoeken.

- Gert Boeve, oud-wethouder van Amersfoort (ten tijde van KAdE), oud VNG/BvS-ambassadeur rond Maatschappelijk Vastgoed, strategisch adviseur Arnhem.
- Wicher Schönau, vastgoedexpert adviesbureau Twijnstra Gudde, lid Rekenkamer Den Haag.

De discussie staat onder leiding van Ingrid de Moel, van Bouwstenen voor Sociaal.

Boeksignering
Op het eind van de bijeenkomst zal Miro Lucassen zijn boeken signeren. Ze zijn (gesigneerd) te koop voor € 18,90.

Datum, tijd en locatie
- Woensdag 27 mei, 17.00 - 19.00 uur
- Doe-het-zelf-café De Rooie Cent, Hooglandseweg Zuid 34 te Amersfoort
- Toegang is gratis, wel graag aanmelden