Congres Transformatie in het sociaal domein

Jaarbeurs, Utrecht
210 Bestuurszaken, Sociaal

Details evenement

18 juni 2015
Jaarbeurs, Utrecht
Gemeente.nu
Verschillende groepskortingen
Eindelijk is het dan zover, het is 2015, de transitie is een feit! De wijk- en gebiedsteams zijn veelal samengesteld. De kennismaking tussen professionals en beleidsmakers heeft inmiddels plaatsgevonden en de plannen liggen klaar. Maar hoe maken we nu van de transitie een transformatie?

Hèt platform voor gemeenten en zorgaanbieders
Tijdens deze dag maken we met alle betrokkenen in het sociaal domein een eerste balans op. In hoeverre slaagt u als gemeente, zorgaanbieder of ketenpartner er nu echt in om zorg dichterbij te organiseren, burgerkracht en sociale netwerken te stimuleren en beroep op de 2e lijn te beperken? Hoe verloopt de samenwerking; wat gaat goed en vooral…wat kan beter?

Hoor de ervaringen van uw vakgenoten en laat u inspireren door innovatieve concepten gericht op het verlagen van kosten en toch bieden van goede zorg, ondersteuning en begeleiding.

Praktijk en interactie staan centraal tijdens deze dag met inspirerende cases op het gebied van onder meer:
*   Versterken zelfredzaamheid en optimaal inzetten sociale netwerken
    Randvoorwaarden en valkuilen
*  Toeleiding naar zorg en ondersteuning
    Nieuwe rollen en verantwoordelijkheden voor ambtenaar en zorgprofessional
*  Inkopen van zorg en sturen op en monitoren van prestaties
    Wat zijn de lessen van 2014?
*  Privacy in het sociaal domein
    Wat kan wel en wat kan niet?

Krijg vernieuwde energie door de vele ideeën, verrassende invalshoeken en verschillende standpunten!