Agenda

De juridisch kwaliteitsmedewerker in het sociaal domein

Jaarbeurs, Utrecht
171 Bestuurszaken, Dienstverlening, ICT, Sociaal

Details evenement

18 juni 2015
09:00 uur
Jaarbeurs, Utrecht
Gemeente.nu
verschillende kortingen
Eindelijk is het dan zover, het is 2015, de transitie is een feit! Als juridisch kwaliteitsmedewerker bent u de spil tussen de implementatie van de nieuwe wet- en regelgeving en de uitvoer hiervan. Er komt veel op u af, deze dag biedt u overzicht en handvatten om de stappen op weg naar transformatie goed te zetten.

Impact van de Jeugdwet, Wmo en Participatiewet in de praktijk
In de ochtend volgt u een korte aftrap samen met overige betrokkenen in het sociaal domein. Topsprekers kijken samen met u kritisch naar de resultaten van de transities tot nu toe. Vervolgens staan de uitdagingen waar u in de praktijk tegenaan loopt centraal:

Wat kunt u leren van de eerste jurisprudentie? Zijn er grote verschillen in lokale verordeningen en zo ja welke gevolgen brengt dit met zich mee? Hoe neemt u consulenten en klantmanagers goed mee in alle veranderingen? Sluiten de werkprocessen in en buiten (ketenpartners) uw organisatie voldoende en effectief aan op de nieuwe wet- en regelgeving?

Deze dag biedt u
*   Actueel overzicht van relevante jurisprudentie en juridische vertaling van de Jeugdwet, Wmo en Participatiewet in de praktijk: Zorg dat u niets over het hoofd ziet!
*   Coachingsvaardigheden waarmee u uw consulenten en klantmanagers nog beter kunt begeleiden
*   Praktische handvatten voor inrichting van werkprocessen waarmee u uw organisatie beter laat inspelen op juridische veranderingen

Tijdens deze dag krijgt u ook de mogelijkheid in gesprek te gaan met stakeholders vanuit gemeenten en zorgaanbieders. Raak geïnspireerd door de vele ideeën, vernieuwde invalshoeken en verschillende standpunten.