De juridisch kwaliteitsmedewerker in het sociaal domein

Jaarbeurs, Utrecht
166 Bestuurszaken, Dienstverlening, ICT, Sociaal

Details evenement

18 juni 2015
Jaarbeurs, Utrecht
Gemeente.nu
verschillende kortingen
Eindelijk is het dan zover, het is 2015, de transitie is een feit! Als juridisch kwaliteitsmedewerker bent u de spil tussen de implementatie van de nieuwe wet- en regelgeving en de uitvoer hiervan. Er komt veel op u af, deze dag biedt u overzicht en handvatten om de stappen op weg naar transformatie goed te zetten.

Impact van de Jeugdwet, Wmo en Participatiewet in de praktijk
In de ochtend volgt u een korte aftrap samen met overige betrokkenen in het sociaal domein. Topsprekers kijken samen met u kritisch naar de resultaten van de transities tot nu toe. Vervolgens staan de uitdagingen waar u in de praktijk tegenaan loopt centraal:

Wat kunt u leren van de eerste jurisprudentie? Zijn er grote verschillen in lokale verordeningen en zo ja welke gevolgen brengt dit met zich mee? Hoe neemt u consulenten en klantmanagers goed mee in alle veranderingen? Sluiten de werkprocessen in en buiten (ketenpartners) uw organisatie voldoende en effectief aan op de nieuwe wet- en regelgeving?

Deze dag biedt u
*   Actueel overzicht van relevante jurisprudentie en juridische vertaling van de Jeugdwet, Wmo en Participatiewet in de praktijk: Zorg dat u niets over het hoofd ziet!
*   Coachingsvaardigheden waarmee u uw consulenten en klantmanagers nog beter kunt begeleiden
*   Praktische handvatten voor inrichting van werkprocessen waarmee u uw organisatie beter laat inspelen op juridische veranderingen

Tijdens deze dag krijgt u ook de mogelijkheid in gesprek te gaan met stakeholders vanuit gemeenten en zorgaanbieders. Raak geïnspireerd door de vele ideeën, vernieuwde invalshoeken en verschillende standpunten.