Seminar Civic Crowdfunding

info@voorjebuurt.nl
0205756720
€50 (excl. btw)
Wat gaat crowdfunding doen voor buurten, dorpen en steden? Steeds meer overheden (gemeenten en provincies), woningcorporaties en maatschappelijke organisaties ontdekken de mogelijkheden van crowdfunding. Samen met burgers en ondernemers kunnen maatschappelijke en ruimtelijke projecten van de grond komen die het leven in steden, dorpen en buurten verrijken.

Deze zogeheten ‘civic crowdfunding’ is een van de meest dynamische segmenten van crowdfunding. Want civic crowdfunding schuurt. Tegen bestaande beleids- en planvorming. Tegen bestaande financieringsmechanismen. Tegen bestaande democratische besluitvorming. Overheden gaan daarom (nog) onwennig om met civic crowdfunding en zoeken naar hun rol in dit veranderende speelveld.

Tijdens het seminar zetten we de schijnwerper op inspirerende ontwikkelingen uit binnen- en buitenland en bekijken we deze op hun waarde en toepasbaarheid voor de Nederlandse praktijk. Het seminar is bedoeld voor bestuurders en beleidsmakers die meer willen weten over waar het met crowdfunding voor steden, dorpen en buurten naar toe gaat, en die daar actief over mee willen praten.

De Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (voorheen RMO) presenteert tijdens het seminar een nieuwe publicatie over crowdfunding in het sociale domein.