De social enterprise als businesspartner van de gemeente

De Tolhuistuin, Amsterdam
127 Sociaal

Details evenement

17 september 2015
De Tolhuistuin, Amsterdam
Movisie, Social Enterprise NL en de gemeente Amsterdam
De relatie tussen sociale ondernemingen en gemeenten wordt steeds belangrijker. Als gemeente kunt u drempels verlagen en sociaal ondernemerschap stimuleren. Zo kunt u maatschappelijke winst helpen vergroten. Wilt u weten hoe u dat doet? Kom dan naar het congres: ‘De social enterprise als business partner van de gemeente – samen werken aan meer waarde’ op donderdag 17 september 2015 in de Tolhuistuin in Amsterdam.

Movisie, Social Enterprise NL en de gemeente Amsterdam organiseren deze praktijkbijeenkomst. We gaan aan de slag met goede voorbeelden, handige hulpmiddelen en slimme samenwerkingsverbanden.

Advies SER
De Sociaal Economische Raad (SER) spreekt zich in een recent advies uit over de maatschappelijke waarde die sociale ondernemingen leveren en de stimulerende rol die gemeenten kunnen spelen. Het congres zoomt in op die rol. Hoe komt een goede samenwerking met maatschappelijke organisaties tot stand? Waar liggen de kansen? Wat voor partnerschappen zijn denkbaar? Wat werkt in de praktijk? Wat kunnen we leren van de koplopers?

Het programma
Keynotes
Wethouder Kajsa Ollongren (gemeente Amsterdam), SER voorzitter Mariëtte Hamer en Willemijn Verloop van Social Enterprise NL verzorgen key notes.

Interactieve sessies
Tijdens interactieve sessies kunt u in gesprek met Remmelt Schuuring (schoongewoon), Martijn van der Steen (NSOB), Arjo Klamer (gemeente Hilversum) en Mark Hillen (Social Enterprise NL).

Deelsessies
Hoe begin ik met beleid voor sociaal ondernemers, hoe geef ik maatschappelijke waarde een plek binnen aanbestedingen en wat zijn nieuwe financieringsvormen? Dat zijn vragen die aan bod komen tijdens de deelsessies. Uiteraard komen gedurende de hele dag verschillende sociale ondernemers aan het woord.

Voor wie
Sociale ondernemingen creëren oplossingen op verschillende maatschappelijke thema’s en beperken zich niet tot één beleidsterrein. Het congres is daarom bedoeld voor strategische beleidsbepalers op de domeinen: Zorg en Welzijn, Werk en Inkomen, Milieu, Wijkontwikkeling, Economische Zaken, Inkoop en Financiën. En of u nu al volop aan de slag bent met sociaal ondernemerschap of net begint, het programma biedt voor elk wat wils.