De Veilige Gemeente 2016 - Aanpak Jeugdcriminaliteit & Radicalisering

Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag
Haags Congres Bureau
295/275
Hoewel de jeugdcriminaliteit in uw gemeente misschien afneemt, stijgt het aantal jongeren dat doorcriminaliseert naar de zware en georganiseerde criminaliteit. Ook verplaatst de jeugdcultuur zich deels naar een voor u minder bekende omgeving; die van de social media. Radicalisering van jongeren is een ander type bedreiging en vraagt om maatwerk.

Hoe kan inzicht in deze trends en ontwikkelingen u helpen bij het in kaart brengen van de risicojongeren en risicogroepen in uw gemeente? Welke oorzaken zijn er in uw gemeente aan te wijzen voor overlastgevend of crimineel gedrag? En welke oplossingen en benaderingen zouden u kunnen helpen bij het aanpakken van de problemen?

Tijdens dit Nieuwspoort Seminar krijgt u in 10 kwartier inzichten, achtergronden en ideeën aangereikt waarmee u aan de slag kunt.

U bent van harte welkom op 10 maart in Den Haag.