Collegereeks Public Leadership

Nyenrode Business Universiteit, Breukelen
Gemeente.nu Academy
€1.995,-
De publieke sector is in beweging. Hoe maakt u als publiek leider het verschil?
Publiek leiderschap ligt onder vuur, of het nu gaat om politici of directeuren van instellingen, de maatschappij volgt hen en hun handelingen op de voet. De vraag is hoe dit leiderschap het beste vorm te geven.
Daarnaast is de beschermende rol van instituties afgenomen, de functie an sich beschermt ook niet meer, zelfs deskundigen helpen niet mee. Een leider kan alles door één uitspraak verliezen.

Meld u nu aan en maak het verschil als publiek leider!

Via een aantrekkelijke mix van aansprekende hoogleraren, prikkelende werkvormen en actuele onderzoeken halen wij u uit uw comfortzone en werken actief aan uw leiderschapskwaliteiten en persoonlijke ontwikkeling. We koppelen dit aan actuele ontwikkelingen binnen het openbaar bestuur. Er is aandacht voor de veranderende rol van de overheid, complexe krachtenveld binnen een politiek-bestuurlijke omgeving, ethiek en integriteit.

Resultaat
Tijdens zes colleges van inspirerende hoogleraren en praktijksprekers hoort hoe u als publiek leider het verschil maakt.

O.a. Erik Gerritsen, Secretaris Generaal Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, spreekt basis van persoonlijke ervaringen als gemeentesecretaris van Amsterdam (met onder andere de aanpak van Overlastgevende Multiprobleem Gezinnen) en als bestuurder van Jeugdbescherming Regio Amsterdam

Na de collegereeks Public Leadership:
* heeft u meer kennis en inzicht in de dynamiek van de publieke sector als context van publiek leiderschap.
* heeft u meer inzicht in de effectiviteit van bepaald leiderschapsstijlen.
* heeft u uw vermogen vergroot om te reflecteren op uw context en uw persoonlijke uitdagingen en bent u in staat effectiever te opereren ten aanzien van lastige ingewikkelde vraagstukken en uitdagingen.

Bekijk hier het complete programma!