Gedragsbeïnvloeding door communicatie over vluchtelingenopvang

NH Hotel Amersfoort, Amersfoort
159 Bestuurszaken, Handhaving, Sociaal

Details evenement

12 mei 2016
NH Hotel Amersfoort, Amersfoort
Medilex
h.wijbenga@medilex.nl
Als gemeenteprofessional hebt u de taak om de opvang van vluchtelingen te organiseren. Daarnaast moet communicatie naar de inwoners van uw gemeente toe zo helder mogelijk zijn, om te zorgen dat er geen escalaties ontstaan. Hoe zorgt u dat alle partijen zich gehoord voelen tijdens deze grote veranderingen in uw gemeente? Hoe gaat u om met informatieverstrekking, (social) media en tegenstrijdige meningen van burgers? En welke factoren zijn belangrijk in tijden van turbulentie en dynamiek?

Voorkom polarisatie in uw gemeente en pas de juiste communicatietechnieken toe!

In dit seminar krijgt u handvatten die u kunt gebruiken in uw communicatie naar burgers. Daarnaast zal er ruim de gelegenheid zijn om op vertrouwelijke wijze* in gesprek te gaan met de aanwezige deelnemers. Gerald Morssinkhof en een gemeenteprofessional zullen ingaan op:

- Hoe sluit uw communicatie aan op de behoefte van uw publiek?
- Gedragsprincipes waarmee u uw communicatiegedrag kunt verbeteren
- Ervaringen vanuit de praktijk - wat kunnen we hieruit leren?
- Uitwisseling van casuïstiek in een vertrouwelijke setting

Wilt u deelnemen aan dit seminar? inschrijven seminar gedragsbeïnvloeding

Het verslag van het congres Communicatie over vluchtelingenopvang 2015 leest u hier.