VNG Actualiteitencollege: Facts & Figures Gemeentefonds 2017

VNG Academie
vngacademie@vng.nl
€ 249,00
Het jaar 2017 is een spannend jaar voor gemeenten en zeker ook voor de gemeentefinanciën. Zo is het bijvoorbeeld de vraag wat voor invloed het grote aantal vluchtelingen op de gemeentefinanciën heeft. Ook groeit de economie weer. Wat betekent dat voor de ontwikkeling van het accres gemeentefonds in 2017 en latere jaren? Maar ook:

Wat komt er uit de evaluatie van de normeringssystematiek en welke lessen trekken we daaruit voor de wijze waarop de algemene uitkering gevoed wordt? Hoe laten we het sociaal domein daar goed in meelopen? Hoe staat het met het laatste staartje van het groot onderhoud van de algemene uitkering? En wat is de laatste stand van zaken rond de verdeelmodellen sociaal domein en bijstand? En met een schuin oog; welke impact gaat een eventuele hervorming van het belastinggebied hebben voor uw gemeente?

Op deze vragen krijgt u antwoord in de actualiteitencolleges die de VNG Academie organiseert bij u in de regio.