De social enterprise als businesspartner van de gemeente

De Fruitvis, Rotterdam
54 Bestuurszaken, Sociaal

Details evenement

22 september 2016
De Fruitvis, Rotterdam
Social Enterprise NL
0206264410
Steeds meer gemeenten zoeken actief de samenwerking met sociale ondernemingen op. Maar hoe kan de samenwerking het best worden vormgegeven? Wat is er te leren van andere gemeenten in het land? Welke sociale ondernemingen zijn op zoek naar uitbreiding naar andere gemeenten? Op 22 september organiseert Social Enterprise in samenwerking met de gemeente Rotterdam het congres ‘De social enterprise als businesspartner van de gemeente’. Hier komen beleidsmakers en sociaal ondernemers uit heel Nederland bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en de samenwerking te versterken. Zo presenteert Maarten Struijvenberg, wethouder Werk en Economie Rotterdam, de visie van de gemeente op samenwerken met sociale ondernemingen.

Sociale ondernemingen zijn in opkomst en groeien hard. Het kabinet spreekt zich in de reactie op het SER advies positief uit: "Deze zogenoemde sociale ondernemingen kunnen namelijk een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke problemen, zoals milieuvervuiling of ouderenwerkloosheid." Ook gemeenten komen in actie: zo heeft de G32 sociaal ondernemerschap tot speerpunt benoemd en maken verschillende gemeenten beleid. Dit is een belangrijke ontwikkeling want uit de Social Enterprise Monitor 2016 blijkt dat de lokale overheid als de belangrijkste barrière voor groei wordt ervaren.

Het grootste evenement over samenwerking tussen sociale ondernemingen en gemeenten vindt dit jaar plaats in de oude Fruithavens bij de Fruitvis en 'Uit je eigen stad' in Rotterdam.

Voor meer informatie, een overzicht van de sprekers en inschrijven zie de website: gemeentecongres.social-enterprise.nl