Agenda

Masterclass Informele interventies

t/m 20-01-2017 - Universiteit Utrecht, Utrecht
85 Bestuurszaken, Handhaving, Dienstverlening, Sociaal

Details evenement

23 september 2016 - 20 januari 2017
09:00 uur
Universiteit Utrecht, Utrecht
Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie, Universiteit Utrecht
f.winnen@uu.nl
030-2539382
€ 2.745,- (BTW vrijgesteld, inclusief cursusmaterialen, lunch en consumpties)
Masterclass Informele interventies
Klachten, bezwaren en beroepen worden door overheidspartijen nog vaak formeel behandeld. Niet verstandig, want uit onderzoek blijkt dat een ‘informele aanpak’ veel tijd, aandacht en dus ook kosten kan schelen. Daarnaast zijn klagers na een informele afhandeling van een klacht vaak positiever over de uitkomst dan wanneer de formele route wordt gekozen.

Hoe geef je een informeel traject vorm? Wat is de context waarbinnen een dergelijk traject zich afspeelt? En wat als een informeel traject onverhoopt toch een formeel vervolg krijgt? Deze en andere vragen vormen het uitgangspunt voor deze masterclass van de Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht.

Deze vierdaagse postacademische opleiding bevordert een informele aanpak bij klachten, bezwaren en beroepen van burgers tegen overheidsbesluiten en –handelen. De masterclass sluit aan op het project Prettig Contact met de overheid en de Nieuwe Zaaksbehandeling van de bestuursrechter.

Voor wie?
Medewerkers van bestuursorganen die in de praktijk te maken hebben met de behandeling en afhandeling van klachten, bezwaren en beroepen.

Meer informatie?
Voor het complete programma en het inschrijfformulier klikt u hier.