Radicalisering binnen gemeenten

NH Hotel Amersfoort, Amersfoort
Medilex
h.wijbenga@medilex.nl
De wereldwijde onrust door geradicaliseerden heeft ook op onze Nederlandse samenleving zijn weerslag. Jongeren zwaaien met vlaggen van IS, gast-imams verkondigen haatdragende boodschappen in de moskee en sommige gezinnen reizen met jongere kinderen af naar levensgevaarlijke gebieden om daar een nieuw onzeker bestaan op te bouwen. Wat bezielt hen?

Geen enkele burgemeester, wethouder, gemeenteambtenaar of sociaal professional wil dit soort gebeurtenissen in zijn gemeente, laat staan geweld tegen de eigen inwoners.

Hebt u de juiste kennis in huis om op signalen in te springen? Hoe gaat u om met vermoedens van radicalisering? En hoe reageert u als signalen op vergevorderde radicalisering duiden?

Wees voorbereid en ga de strijd aan met radicalisering in uw gemeente!

Tijdens deze landelijke studiedag worden onder de meer de volgende vragen behandeld:

- Hoe speelt identiteit een rol bij radicalisering?
- Hoe betrekt u de familie van geradicaliseerden?
- Hoe interpreteert u radicale uitingen op social media?
- Hoe ziet een signaleringsoverleg bij het Veiligheidshuis eruit?
- Welke (juridische) ruimte is er om te handelen

Er is voldoende gelegenheid om uw vragen tijdens de dag in te brengen. Breng op voorhand casuïstiek in via info@medilex.nl.