Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Home

Nieuws 146 bekeken

Groningen wil meer 'topwinkels'

Groningen gaat actief op zoek naar topwinkels die nog niet een vestiging hebben in de gemeente.


Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in de Structuurvisie Detailhandel 2011-2020. Aaan de buiten randen van de stad, Het Hoendiep en het Sontweggebied aan de rand van de stad (waar nu al de IKEA en Saturn zitten) wil de gemeente een topwinkellocatie maken. “De binnenstad zal topprioriteit houden, maar niet alle detailhandel kan en moet een plek in de binnenstad vinden”, aldus B&W. “Wij zijn ervan overtuigd dat sterke trekkers op Sontplein en Hoendiep het binnenstadbezoek zullen versterken.”

De gemeente gaat actief op zoek naar zaken die nog niet in Groningen zijn gevestigd. “We gaan een lijstje maken met bedrijven die we willen hebben”, licht economiewethouder Ton Schroor toe. “En daar gaan we actief op acquireren. We bedoelen merkwinkels of een groot tuincentrum.”

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.