Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Home

Nieuws 230 bekeken

Drie gemeenten testen nieuwe stembiljetten

In drie gemeenten worden woensdag tijdens de verkiezingen, nieuwe stemformulieren getest. Willekeurige bezoekers aan twee stembureaus in Alphen aan den Rijn, Dordrecht en Veenendaal, zal worden gevraagd een van de drie uit te proberen biljettten in te vullen.

Dat gebeurt nadat ze hun eigenlijke stem hebben uitgebracht.


De test maakt deel uit van een groter onderzoek naar een nieuw stembiljet, waarmee kiezers die blind, slechtziend of laaggeletterd zijn, zelfstandig kunnen stemmen. Ook moeten de nieuwe stembiljetten sneller geteld kunnen worden.

In Alphen doet minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) mee aan de test, meldt haar departement.

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.