Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
ICT

Nieuws 198 bekeken

KPN raakt e-mails gemeente Amsterdam kwijt

Doordat een KPN-beheerder de mailserver verkeerd had ingesteld, zijn twee dagen lang alle inkomende e-mails van een aantal diensten van de gemeente Amsterdam verdwenen.

Dat meldt Webwereld. KPN laat op haar beurt weten de fout te betreuren.

Een beheerder had de mailserver van een aantal diensten verkeerd ingesteld, waardoor de inkomende mail twee dagen lang niet binnenkwam. Door de verkeerde instelling kregen afzenders geen melding dat de mail niet was aangekomen.

Bestuurdiensten Amsterdam, de belastingdienst en de Dienst ICT zelf zijn getroffen door de fout. Ook een aantal raadsleden kreeg die dagen geen mail. Het gaat om een incident dat plaatsvond in januari.

KPN heeft achteraf wel weten te achterhalen wie de gemeente geprobeerd had te mailen. Deze afzenders hebben van het bedrijf een mail gekregen dat hun bericht niet aangekomen is. Zij worden verzocht de e-mails nogmaals te versturen.

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.