Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 602 bekeken 1 reactielaatste update:20 jan 2016

'Grondprijzen bouwkavels moeten verlaagd worden'

Gemeenten zouden hun grondprijzen voor bouwkavels flink moeten verlagen om zo een impuls te geven aan de woningmarkt.

"Dat kan wel tien procent goedkoper", stelt Elco Brinkman, voorman van Bouwend Nederland, tegenover NU.nl.

Hij wijst er op dat de verlaging van de overdrachtsbelasting vorig jaar van 6 naar 2 procent een permanente impuls aan de woningmarkt heeft gegeven. "Als gemeenten hun grondprijzen verlagen kan dit eenzelfde effect opleveren", aldus Brinkman. "Gemeenten krijgen toch niet meer de prijs die ze voor de kavels wilden halen."

Volgens Brinkman wachten de gemeenten echter te lang met het nemen van hun verlies. "Er wordt al vier jaar gepraat over het verlagen van de grondprijzen als een deel van de oplossing voor de problemen op de woningmarkt , maar gemeenten handelen niet snel genoeg."

Wegens de tijdelijke commissie in de Tweede Kamer die de huizenprijzen nu onderzoekt, vraagt hij de gemeenten opnieuw de prijzen te verlagen.

Nu.nl

Eén reactie

• Henk

Wel een erg gekleurd bericht, geponeerd door de voorman van de bouw...

Dit bevordert alleen het bouwen van woningen. Die zijn goedkoper te bouwen, dus doet dit de bestaande markt geen goed. Ofwel dit is alleen een oplossing die de bouw goed zal doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.