Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Achtergrond 1145 bekeken laatste update:20 jan 2016

1 op 5 gemeenten worstelt met Woz-waarden

Bijna een op de vijf gemeenten kan de waarde van een woning of bedrijfspand niet goed vaststellen.

Dat blijkt uit een overzicht dat staatssecretaris Frans Weekers van Financiën naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Het ministerie heeft de prestaties van alle 408 gemeenten in kaart gebracht. Van deze groep doen 248 gemeenten het goed en 80 naar behoren; 71 gemeenten krijgen het oordeel 'kan verbeterd worden' en bij 9 gemeenten moet de uitvoering 'dringend verbeterd worden'. De dringende verbeteringen zijn nodig in Boekel, Deurne, Geertruidenberg, Harlingen, Landerd, Oss, Uden, Veghel en Zundert.

Toezicht
De 80 gemeenten die al dan niet dringend met verbeteringen moeten komen, worden onder verscherpt toezicht gesteld van de Waarderingskamer, Het kabinet wil dat minimaal 90 procent van de gemeenten het oordeel goed of naar behoren krijgen. Op de meetdatum 1 november lag dat percentage net boven de 80 procent.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.