Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Achtergrond 711 bekeken laatste update:20 jan 2016

Dronten steekt miljoenen in grond

De gemeente Dronten zal tien miljoen euro verliezen als de ontwikkeling van twee woonwijken geen nieuwe impuls krijgt.

Na de aankoop van een voormalige Groenvoerdrogerij zit het bestuur van de gemeente in de maag met dit terrein, meldt Omroep Flevoland. De drogerij veroorzaakte zoveel stank dat er niet gebouwd kon worden in een groot deel van Dronten. Daarom legde de gemeente in 2002 acht miljoen euro neer om de installatie te kunnen ontmantelen.

Met de verkoop van een deel van de grond werd iets terugverdiend, maar de ontwikkeling van de wijken De Gilden en Het Palet ligt zo goed als stil. Hiermee stoppen zal een verlies betekenen van 10 miljoen euro. De gemeente hoopt het verlies te beperken door de wijken stap voor stap te ontwikkelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.