Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 439 bekeken laatste update:20 jan 2016

Grootschalige samenwerking afvalwater voor kostenbesparing

Het moet een besparing van 5 procent opleveren, de samenwerking op het gebied van afvalwater.

Ook een betere kwaliteit van riolering en waterzuivering is een doel van de samenwerking die 35 gemeenten in Midden en Noordoost Brabant en de waterschappen Aa en Maas, de Dommel en Brabantse Delta met elkaar zijn begonnen.

Vanuit het Nationaal Bestuursakkoord Water werken gemeenten en waterschappen samen in de afvalwaterketen. Aanleiding is een politieke wens tot kostenvermindering, kwaliteitsverbetering en de vermindering van kwetsbaarheid bij gemeenten. In Brabant wordt dit op regionale manier ingevuld. De prognose van het tarief voor het verwerken van afvalwater lag twee jaar geleden op 408 euro. Momenteel denkt men dit rond 2020 zelfs voor 344 euro per jaar te gaan doen.

De winst ligt bij de grotere onafhankelijkheid van schommelingen in het personeelsbestand en partijen in de keten.

Donderdag ondertekenen alle partijen de samenwerkingsovereenkomst.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.