Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 646 bekeken laatste update:20 jan 2016

Eenvoudige laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer

Gemeenten spelen een centrale rol in de ontwikkeling van EV, daarom richtlijnen voor het regelen van laadpalen en andere infrastructuur.

Om een praktisch handvat te bieden voor gemeenten bij het opstellen van beleid voor het opladen van elektrische auto's in de openbare ruimte, heeft Agentschap NL een aanvulling op de 'Startgids voor gemeenten, De stekker in elektrisch vervoer, maar hoe?' uitgebracht: 'Laadinfrastructuur, Oplossingen voor gemeenten'.

Gemeenten en elektrisch rijden
Gemeenten zijn een steutel in de ontwikkeling van elektrisch rijden, bv. door het stimuleren van het MKB om elektrisch te rijden en met openbare laadinfrastructuur. De gids geeft richtlijnen voor het faciliteren van laadpunten en het stimuleren van publieke en private laadinfrastructuur. Met hun beleid kunnen gemeenten sturen op het laadgedrag van 'e-rijders', de bestuurders van elektrisch vervoer.

 

Laadinfrastructuur elektrisch rijden
De laadinfrastructuur van elektrisch rijden is afhankelijk van gemeentelijke doelstellingen en budget op het gebied van elektrisch rijden. Zo kunnen gemeenten kiezen tussen het voeren met een actief en een passiever beleid en toch met beide varianten e-rijders tegemoet komen. Er zal bij het opstellen van het gemeentebeleid omtrent het opladen van elektrisch vervoer rekening gehouden moeten worden met:

  • volledig zelfvoorzienende e-rijders
  • e-rijders die openbaar parkeren maar zelfvoorzienend opladen
  • e-rijders die gebruikmaken van publieke laadvoorzieningen

Energieoverheid.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.