Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 410 bekeken laatste update:20 jan 2016

Gemeente betaalt 1,7 miljoen voor FC Dordrecht

De gemeente Dordrecht betaalt mee aan het nieuwe, demontabele stadion voor de lokale voetbalclub.

In totaal trekt het college 1,7 miljoen euro uit. De infrastructuur rond het stadion moet hiermee worden geregeld.De subsidie voor de club wordt verdubbeld naar 60.000 euro.

Het is de bedoeling dat het stadion van FC Dordrecht een multifunctioneel gebouw wordt met een congrescentrum, huisvesting voor de sporters en horeca. Het stadion moet zesduizend plaatsen krijgen en een kunstgrasveld. Winkelketens komen er niet in.

Het nieuwe stadion is demontabel. Een demontabel stadion verkleint de risico's voor de investeerders, omdat het eenvoudiger kan worden verkocht als er in de toekomst iets mis zou gaan. Zulke investeerders worden nog gezocht, in totaal moet er 10 miljoen euro in het nieuwe stadion worden gestoken.

Of registreer je om te kunnen reageren.