Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 644 bekeken laatste update:20 jan 2016

Referendum kunstcentrum Arnhem mislukt

Een referendum over het omstreden kunstcomplex in het centrum van Arnhem heeft de ondergrens van 30 procent niet gehaald.

De opkomst bij het referendum was ruim 17 procent. Dat zijn 20.877 inwoners. Het referendum is ongeldig, heeft de gemeente bekendgemaakt

Van de stemmers was ruim 85 procent tegen de bouw van het kunstcomplex, het geplande nieuwe onderkomen voor het Museum voor Moderne Kunst en het Filmhuis. De gemeenteraad heeft nog drie maanden de tijd om een besluit te nemen over de nieuwbouw die 32 miljoen euro moet gaan kosten en nog eens 2 miljoen per jaar aan de exploitatie van het complex.

Tegenstanders van de bouw wijzen op het onlangs voor 9 miljoen gerenoveerde Museum voor Moderne Kunst. Voor het Filmhuis zijn dan weer genoeg andere panden te vinden, is de kritiek.

Of registreer je om te kunnen reageren.