Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 4495 bekeken laatste update:20 jan 2016

Beste gemeente weer bekend

De gemeenten waar het fijn, maar ook juist helemaal niet fijn wonen is, zijn bekendgemaakt.

Dit jaar staat de gemeente Rozendaal bovenaan de lijst van weekblad Elsevier en Bureau Louter. Naarden is tweede, Haren derde. Littenseradiel, met het dorpje Jorwerd binnen de grenzen, heeft dan weer het meest harmonieuze leefklimaat.

Het jaarlijkse onderzoek maakt de ranglijst aan de hand van een veelheid aan factoren. Voorzieningen, bereikbaarheid, natuur, et cetera. Ook wergelegenheid is van belang voor de rangorde. Amsterdam heeft de meeste en beste voorzieningen, met de meeste werkgelegenheid in de omgeving.

Schiermonnikoog kent de meeste rust en ruimte; Vlieland ­de beste mix van groen en water.

Huizenprijzen
"Dit jaar is het onderzoek geheel vernieuwd, zodat het meer recht doet aan woonvoorkeuren en motieven om te verhuizen dan voorheen", schrijft het weekblad. "Een analyse van vraagprijzen door Bureau Louter wijst uit dat het onderzoek De beste gemeenten een goede voorspeller is van huizenprijzen."

Het Zeeuwse Tholen komt dit jaar het slechtst uit de bus, gevolgd door Pekela en Bellingwedde.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.