Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Achtergrond 1041 bekeken 1 reactielaatste update:20 jan 2016

Eén raadslid stopt bouw bibliotheek van 76 miljoen

Een dissident raadslid van het CDA in Utrecht bleek gisteravond de reden dat het plan voor een ruim 76 miljoen euro kostend complex met een nieuwe bibliotheek, een filmhuis en startersappartementen naast het Centraal Station niet wordt gerealiseerd.

De zogenoemde Bieb++ komt er niet in Utrecht. Raadslid Cees Bos stemde tegen, terwijl zijn fractie voor het plan was. Een miljoeneninvestering is in krappe tijden niet verstandig, motiveerde Bos zijn tegenstem.

Ook de fracties van de VVD, Leefbaar Utrecht, SP en GroenLinks stemden tegen het plan. Zonder Bos hadden zij geen meerderheid. Na een hoofdelijke stemming gaf het CDA-raadslid de doorslag. Zijn partij vroeg na het debat over de kwestie om een schorsing, die steeds werd verlengd. Er werd druk ingepraat op de als raadslid vrij onervaren Bos, die werkt als boekhouder. Hij ging dus niet overstag.

Redactie

Eén reactie

  • S Visser

    Wat een onzin: als er gestemd wordt doet iedereen dat tegelijk. Dan kan je nooit aanwijzen wie de doorslaggevende stem heeft gegeven....aangezien het tijdstip van het knopje indrukken er niet bij staat....en je dus niet op de seconde kan aflezen wie wat stemde! Stemmingmakerij blijkt ook al een politieke taktiek te zijn om mensen zwart c.q. wit te maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.