Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Achtergrond 528 bekeken laatste update:20 jan 2016

Meerderheid voor minder gaswinning Groningen

De top van het kabinet is het erover eens dat de gaswinning in Groningen wordt volgend jaar verminderd. Ook komt er geld vrij voor compensatie in het gebied dat de afgelopen tijd steeds meer door aardbevingen is getroffen.

Binnen de top van het kabinet is daarover overeenstemming bereikt, die gesteund wordt door de regeringspartijen VVD en PvdA.

De VVD was tot nog toe terughoudend als het ging om het ging om dit onderwerp, want de winning levert de staatskas jaarlijks miljarden euro's op. Door de kans op aardbevingen bieden inwoners van Groningse gemeenten verzet in de noordelijke provincie.

Het Staatstoezicht op de Mijnen adviseerde vorig jaar al de gaswinning te verminderen, maar de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) haalde juist meer uit het veld.

anp

Of registreer je om te kunnen reageren.