Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Achtergrond 761 bekeken laatste update:20 jan 2016

Geen extra budget tegen wateroverlast

Gemeenten en waterschappen krijgen geen extra geld van de landelijke overheid om meer maatregelen te nemen tegen wateroverlast, maakte minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu duidelijk in de Tweede Kamer.

De SP had voor meer geld voor gemeenten gepleit, omdat de partij meer overstromingen en schade aan woningen verwacht door het toenemend aantal extreem natte dagen. Maar volgens Schultz is het de verantwoordelijkheid van gemeenten om die pieken op te vangen en te zorgen voor voldoende afvoermogelijkheden. Dat vergt lokale investeringen, bijvoorbeeld in een goede riolering.

SP-Kamerlid Eric Smaling vindt echter dat het een nationale zaak is die een landelijke aanpak en voorziening rechtvaardigt. Door een aantal projecten langs de rivieren uit te stellen, kan het Rijk er volgens hem geld voor vrijmaken. Maar de minister voelt daar niets voor.

anp

Of registreer je om te kunnen reageren.