Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 598 bekeken laatste update:20 jan 2016

Groene corridor verbindt Brabantse gemeenten

De gemeente Oirschot, de gemeente Eindhoven en Brabants Landschap hebben de afgelopen periode het initiatief genomen tot ontwikkeling van de Groene Corridor. Dit wordt een recreatieve en ecologisch verbinding tussen centrum Eindhoven en het marktplein in Oirschot.

De afgelopen maanden heeft deze ontwikkeling geleid tot de nodige discussie, zowel in Oirschot als ook regionaal, onder meer over de mogelijke afsluiting van autoverkeer van druk gebruikte toegangswegen als onderdeel van dit project. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een unaniem aangenomen motie in de Oirschotse gemeenteraad op 25 november.

De bestuurders van de gemeente Eindhoven, gemeente Oirschot en Brabants Landschap hebben op 26 november met elkaar over dit alles gesproken. Zij zien mogelijkheden om recht te doen aan de oorspronkelijke opgave van de Groene Corridor en toch toegankelijkheid voor autoverkeer tussen Eindhoven en Oirschot mogelijk te houden. Ze willen daar dan ook gezamenlijk, als verantwoordelijke bestuurders, invulling aan geven.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.