Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Achtergrond 500 bekeken laatste update:20 jan 2016

Gemeenten willen uitstel afschaf statiegeld

De gemeenten willen het besluit over afschaffing van statiegeld op plastic flessen uitstellen.

Dat meldt het Radio 1-programma Argos zaterdag op basis van een conceptbrief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten aan het ministerie van Milieu. De gemeenten vinden dat er nog te veel onduidelijkheden bestaan over de toekomstige inzameling van plastic en willen de beslissing vooruitschuiven naar 1 januari 2016.

In 2012 ondertekende de VNG tezamen met de verpakkingsindustrie en de toenmalige staatssecretaris van Milieu Joop Atsma (CDA) de zogeheten Raamovereenkomst Verpakkingen 2013-2022. Daarin werden afspraken gemaakt waaraan voldaan moest worden voordat het huidige statiegeldsysteem mocht worden afgeschaft.

Grote stappen
Volgens de gemeenten zijn er inmiddels grote stappen gemaakt maar is het nog niet geheel helder of aan alle afspraken is voldaan. Op 18 juni wordt in de Tweede Kamer weer gepraat over de afschaf van statiegeld.

Novum

Of registreer je om te kunnen reageren.