Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Achtergrond 1209 bekeken laatste update:20 jan 2016

Gemeente slaat kunstwerk van halve ton kapot

Een beeld van de letters LOVE, dat 50.000 euro heeft gekost, is gisteren vernietigd door de gemeente Oude IJsselstreek

Het beeld is een reproductie van een Amerikaans kunstwerk. Het gaat om vier metershoge rode letters die het woord 'love' vormen.

Namens een auteursrechtenorganisatie heeft de kunstenaar de gemeente laten weten dat er niet zomaar een kopie van zijn werk mag worden gemaakt. De stalen constructie wordt daarom stuk gemaakt, terwijl het pas sinds 5 mei op een industriepark stond. Volgens wethouder Peter van de Wardt waren er toen al twijfels over het auteursrecht.

"Mijn voorganger, John Haverdil, heeft ondanks waarschuwingen van ambtenaren het risico genomen", aldus huidig wethouder Peter van de Wardt tegen Omroep Gelderland. "Hij dacht dat het niet zo'n vaart zou lopen. Maar we moeten nu het kunstwerk verwijderen en vernietigen en beeld overhandigen dat we dat gedaan hebben."

Of registreer je om te kunnen reageren.