Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 1695 bekeken laatste update:20 jan 2016

Minister Kamp tekent RetailDeals met 31 gemeenten

31 gemeenten tekenen vandaag een Retaildeal met Minister Kamp (EZ) om samen met lokale middenstanders aantrekkelijke winkelgebieden te ontwikkelen.

Dit is bekendgemaakt door voorzitter Marijke van Hees van de stuurgroep Retailagenda. Retail, vastgoed en overheid hebben in de beleidsnota Retailagenda gezamenlijk afspraken gemaakt om de retail toekomstbestendig te maken. De Retailagenda biedt kansen voor ondernemerschap door verlichting van regeldruk en het bieden van meer ruimte voor nieuwe concepten.

Tegen Retailnews sprak van Hees de hoop uit dat er binnenkort nog dertig dan wel veertig gemeenten volgen, ondanks dat het in maart vastgelegde streven van vijftig deelnemers niet werd gehaald. Bij een RetailDeal ontwikkelen gemeenten een visie waar ze heen willen met hun winkelgebieden, aldus voorzitter Jan Meerman van Detailhandel Nederland en INretail. Volgens hem worstelt de helft van de Nederlandse gemeenten met zijn detailhandelsbeleid, terwijl alleen in een omgeving waarin alles klopt een winkelier kan excelleren.

(via Retailnews)

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.