Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 2716 bekeken laatste update:20 jan 2016

Rotterdam en Gouda 'Beste Binnenstad 2015'

Rotterdam mag zich de komende twee jaar 'Beste Binnenstad van Nederland' noemen. Rotterdam liet in de categorie 'grote binnensteden' Dordrecht net achter zich.

Rotterdam heeft de uitverkiezing vooral te danken aan de consequente (door)ontwikkelingen die de stad de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. 'De visie van van de stad loopt als een rode draad door de stad waardoor ze boven haar eigen ambities uitstijgt.' Rotterdam vooral te danken aan de consequente (door)ontwikkelingen die de stad de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. De visie 'Binnenstad als Citylounge' loopt als een rode draad door de stad waardoor ze boven haar eigen ambities uitstijgt.

Gouda Beste Middelgrote binnenstad
De titel Beste Binnenstad 2015-2017 in de categorie 'middelgrote binnensteden' komt volgens de jury toe aan Gouda. Gouda troeft daarmee de binnenstad van Roermond af. Deze prijs heeft Gouda vooral te danken aan de diverse positieve ontwikkelingen die de stad de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

De wedstrijd wordt georganiseerd en gejureerd door Platform Binnenstadsmanagement, het kenniscentrum voor centrummanagement in Nederland

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.