Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 3078 bekeken laatste update:20 jan 2016

Raad van State neemt Amsterdam wind uit de molen

De Raad van State heeft de omgevingsvergunning die de gemeente Amsterdam had verleend voor de bouw van een windmolen vernietigd.

Dit meldt de Raad van State woensdag. Energiecoöperatie NDSM Energie wilde de windturbine bij de locatie Keerkringdijk realiseren.

Daarvoor was in 2014 door de gemeente een vergunning voor afgegeven, maar deze was nog niet gepubliceerd. De Provincie Noord-Holland ging in beroep tegen de omgevingsvergunning. Deze zou in strijd zou zijn met het provinciale beleid, dat aangeeft dat windmolens op minstens 600 meter van behuizing moeten zijn geplaatst, dat is twee keer de landelijke norm. Daarnaast moeten voor elke nieuwe windmolen, 2 oude windmolens verdwijnen. De Raad van State gaf de provincie hierin gelijk.

Het windmolenbeleid van provincies wekt veel weerstand op bij gemeenten.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.