Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 3526 bekeken laatste update:20 jan 2016

Faillisement winkelketens verandert binnensteden

De dreigende faillisementen van enkele grootwinkelbedrijven vereisen aanpassingen in de planologie van binnensteden

De leegstand in de Nederlandse winkelstraten loopt in versneld tempo op als 'publiekstrekkers' V&D, drogisterijketen DA en de schoenenwinkels van Macintosh (Dolcis, Manfield, Invito) daadwerkelijk failliet gaan. Dat zegt planoloog Jaap Kaai, directeur eigenaar van adviesbureau Emma retail in De Telegraaf.

Volgens de vastgoeddeskundige trekken dan nog minder mensen naar de stad om te winkelen, met als gevolg dat er meer bedrijven verdwijnen. Om de binnensteden aantrekkelijk te houden, moet de functie ervan . ,,Nu zijn veel binnensteden alleen maar grote winkelcentra. Er is te veel concurrentie en mensen kopen op andere manieren. Binnensteden moeten ook de functie krijgen van wonen, werken en horeca. '', aldus de planoloog.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.