Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 1955 bekeken laatste update:20 jan 2016

Grote steden kopen massaal 'grijze stroom'

Terwijl lokale overheden in een convenant beloofden hun stroom vanaf dit jaar duurzaam in te kopen, kiezen ze in praktijk slechts op het criterium 'laagste prijs'.

Dat blijkt uit een grote inventarisatie van gemeentelijke energieaanbestedingen door het AD.

Delft besteedde vorige maand zijn elektriciteit aan bij GDF Suez, een "notoire kolenstroomproducent". Dat deed de stad samen met oa Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar. Evenals Den Haag dat zijn stroom ook bij GDF inkoopt. Amsterdam, Rotterdam en Leiden kopen hun stroom in bij E.On

Een woordvoerder van Eneco verklaart dat het probleem  is dat duurzaamheid en inkoop vrijwel altijd bij verschillende wethouders liggen. ,,De één wordt afgerekend op kostenreductie, de ander op vergroening. Hierdoor loopt de publieke sector achter bij het verduurzamen van hun energievoorziening."

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.