Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Achtergrond 588 bekeken laatste update:20 jan 2016

Strijd tegen 'onzinverhalen' Energieakkoord

De Sociaal Economische Raad (SER) gaat actief 'onzinverhalen' over het energieakkoord ontzenuwen.

Dat windmolens miljarden aan subsidies zouden verslinden, is gewoon niet waar, zegt SER-lid Ed Nijpels tegen het AD. ''Wetenschap en media matigen zich allerlei meningen aan, nogal eens door gebrek aan kennis'', aldus de prominente VVD'er. ''Dat geeft onterechte discussies. De verhalen worden wél door iedereen overgenomen en voor waar gehouden.''

Nijpels bewaakt namens de raad het energieakkoord dat het kabinet eind 2013 heeft gesloten met de sociale partners, energiebedrijven en milieugroepen. Op de website van de SER wordt onjuiste of onvolledige berichtgeving over groene stroom en windmolens voortaan door een onlinefactchecker getoetst.

Volgens het energieakkoord moet over tien jaar 16 procent van de energie op een duurzame manier worden opgewekt.

anp

Of registreer je om te kunnen reageren.