Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Achtergrond 3845 bekeken 1 reactielaatste update:20 jan 2016

ANBO: Aanpassen ouderenwoning gebeurt te weinig

Ouderenorganisatie ANBO ziet dat ouderen te vaak te horen krijgen dat ze moeten verhuizen wanneer ze vragen om een woonaanpassing. Langer thuis blijven wonen, blijkt zo een wensgedachte.

Minder dan de helft van de gemeenten heeft geld voor aanpassingen zoals een traplift, blijkt uit navraag bij 30 gemeenten. Veel gemeenten in het onderzoek doen moeilijk of sturen liever aan op een verhuizing, stelt de ouderenbond.

Senioren moeten steeds langer thuis blijven wonen. Probleem is dat er in het land een tekort is van tienduizend geschikte ouderenwoningen. Daardoor is verhuizen niet altijd mogelijk. Woningaanpassingen kunnen worden aangevraagd via de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Eén reactie

• W Peters

Het is helder dat dit thema niet wordt opgepakt door gemeenten, zorgverzekeraars of de politiek. Helaas.
    Ook wordt te weinig gekeken naar goedkopere oplossingen dan dure trapliften, verbouwen of verhuizen

bijv. met simpele oplossingen tussentreden(Easysteppers) op de trap. Bovendien, hiermee blijft de conditie behouden.

De komende jaren zullen mensen zelf naar oplossingen moeten zoeken.

Of registreer je om te kunnen reageren.